Heel Dijkerhoek Bakt!

13 mei, Nationale Molendag.

Ter gelegenheid van de landelijke Molen- en Gemalendag organiseert de Diekerhookse Mölle “De Hegeman” op zaterdag 13 mei een feestelijke middag rondom de molen in Dijkerhoek.

Deze dag staat in het teken van Heel Dijkerhoek bakt! Nu heeft het buurtschap al enige gerenommeerde voortgebracht; want wie kent niet de familie Nijkamp! Maar ook in menig Dijkerhoekse keuken wordt fantastische en heerlijke creaties gemaakt.
Daarom is er een wedstrijd georganiseerd. In twee categorieën wordt gestreden om de eer: één categorie voor basisschoolkinderen en één voor personen die ouder zijn.
Een vakkundige, driekoppige, jury zal de baksels beoordelen op creativiteit en, natuurlijk, smaak!
Enige voorwaarde is dat er een product uit het molenwinkeltje verwerkt moet zijn in de creatie.
Aanmelden kan nog tot vrijdagavond 12 mei; inleveren van de lekkernijen; zaterdag 13 mei tussen 12:00 en 12:30 uur.

De middag begint traditioneel met een ballonnenwedstrijd voor de Dijkerhoekse schooljeugd. Om 13:30 kiezen ze het luchtruim.

Na de prijsuitreiking van “Heel Dijkerhoek Bakt!” kan op het plein voor de molen worden genoten van de heerlijke lekkernijen.

Daarnaast is er een regiomarkt. Hier kunt U o.a. zien hoe manden worden gevlochten, ambachtelijke vlees-, zuivel- en mosterdproducten proeven en nestkastjes met verrassende inhoud bekijken.

Natuurlijk mogen de bekende en overheerlijke  pannenkoeken en boerenijsjes niet ontbreken.

Voor de kleintjes staat er een springkussen opgesteld.

De middag zal rond 13:15 uur beginnen tot 16:30 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar dehegeman@dijkerhoek.nl of een SMS of WhatsApp bericht te zenden naar 06-51534096